Poesi på en torsdag (ons. 4. okt.)

Poesi på en torsdag. Nu på en onsdag… | Elias Sadaq

Dette efterår kan du atter få den helt særlige oplevelse, det er, når danske digtere læser højt af deres poesi. Nyd et glas vin til poetiske klange af ord og toner, når vi inviterer dig indenfor til:

Poesi på en torsdag. Nu på en onsdag…
d. 4. oktober kl. 20:00

Flere oplysninger>>

Bestil billet
Månedens digter er Elias Sadaq 

Elias Zakarias Sadaq, der er født 5. februar 1994 i Aarhus V, er både digter og dramatiker. Efter mellemøststudier og studier i religionsvidenskab på Københavns Universitet er han i øjeblikket ved at færdiggøre en bachelor i dramatisk skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole. Hans forfatterskab tager udgangspunkt i hans erfaringer som dansk muslim og homoseksuel. En baggrund, der ikke altid har været en dans på roser. Blandt andet har hans homoseksualitet ført til et brud med hans marokkanske far, en stærkt konservativ muslim.

Sadaq debuterede i 2019 med den digitale digtsamling Gadestreger (2019), som han udgav på sit eget forlag, forlagetgadefilosofi. Som dramatiker debuterede han i 2021 med teatermonologen Den unge Elias’ lidelser (2021) på Folketeatret. Teksten udkom også i en bearbejdet udgave som bog på forlaget Det Poetiske Bureau (2021). Han har desuden optrådt i forskellige sammenhænge med andre dramatiske tekster og skrevet for både tidsskrifter og antologier.

I 2020 modtog han Skulderklaplegatet fra Danske skønlitterære forfattere og var nomineret til kulturprisen på Danish Rainbow Awards. På CPHCulture blev han i 2022 nomineret til Årets teatergennembrud og for Årets danske skuespil.


Foto: Sangría Valentino

Fra 04. okt 2023 – kl. 20:00

Månedens digt

Nu kender vi månedens digter, men hvem skriver månedens digt…
Bliver det mon dig?

Send det bedste fra skrivebordsskuffen
– senest d. 2. okt. til: ulrikskeel@outlook.com

Månedens digt læses op til Poesi på en torsdag og præmien er en bog af månedens digter.

Musik og andre indslag

Det bliver Frederik Larsens Orgeltrio, som står for den musikalske underholdning. Trioen udgøres af Frederik Larsen på saxofon, Finn Kjær Andersen på orgel og Peter Bjerrum på trommer. Den “kendte holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte”, er en overraskelse. Det er det på nuværende tidspunkt også, hvem der har begået “Månedens digt”. Tusinde år gamle digte af den persiske digter Omar Khajjâm (født 1048) vil blive læst op, og Lemvig Boghandel sælger ud af gode digtsamlinger til gode priser. Desuden bliver der spændende gæsteoptrædener både med elever fra Dansk Talentakademis Forfatterlinje og dansere fra Holstebro Dansekompagni.

Praktisk Information

Lokation: Sygehusgrunden. Lægårdvej 12 H i bygning U, foredragssalen, 5. sal. Google Maps
Pris: 80 kr. / 40 kr. for stud. og unge under 21 år
Inklusive et glas vin, en øl eller en sodavand
Bestil billet

Arrangører: Holstebro Gymnasium og HF, Uddannelsescenter Holstebro, Lemvig Boghandel, Holstebro Bibliotek, Odin Teatret og Holstebro Kunstmuseum.

Begivenheden er støttet af